DE MAGISCHE DIERENVRIENDJES

Dit verhaaltje is een aardingsoefening: hoofdje leegmaken, dicht bij jezelf en je gevoel komen.

Als ik overweldigd word door prikkels, gebruik ik deze oefening zelf meerdere keren per dag. Wanneer ik te veel in mijn hoofd zit, kan deze oefening ervoor zorgen dat ik terug contact krijg met mijn eigen innerlijke kracht.


De wijze uil komt aanvliegen en zit samen met jou op een tak. Hij is er op moeilijke momenten. Als je hem nodig hebt, kan je hem roepen en komt hij onmiddellijk. 

Zo is er altijd iemand die naar jou wil luisteren. Je kan zelf ook een luisterend oor zijn als iemand je nodig heeft. Het is belangrijk om er te zijn voor elkaar.


Het beschermende draakje nodigt je uit in zijn kasteel.
Jij mag in zijn kasteeltoren gaan schuilen als je je angstig voelt, even alleen wilt zijn, met rust gelaten wilt worden, en zoveel meer. 

Hij geeft je een veilig gevoel want hij beschermt het kasteel terwijl jij in de toren bent. Hij houdt alles en iedereen buiten, je kan volledig jezelf zijn.


Het verhaaltje van de magische eenhoorn start met het uitblazen van een mooie witte wolk. Op deze wolk staat een magische doos waar je alles in kan plaatsen wat je op dat moment kwijt wilt. 

De eenhoorn neemt alles mee op zijn wolk en laat met zijn magische toverstaf alle zorgen verdwijnen. Piekeren vermindert hierdoor en je hoofd wordt wat leger.


Het bijtje uit bij-zonder is geboren met minder streepjes op zijn buik en wordt hierdoor uitgelachen door zijn vriendjes. Maar het bijtje gelooft in zichzelf! 

Iedereen is speciaal en uniek. Ieder van ons heeft zijn eigen talenten, je moet geen kopie worden van iemand anders. Het mooiste wat je kan worden ben jezelf!


Dit verhaaltje gaat over iets heel simpel in het leven, plezier maken en alles loslaten. Maar voor sommige onder ons is het heel moeilijk om te leven in het NU en te genieten van de kleine dingen… 

De walvis daagt jullie uit om in het diepe te duiken en te leven!


Het sterke egeltje gaat over op zoek gaan naar je innerlijke kracht. Twijfelt je kind dikwijls als het iets kan, als het wel goed genoeg is? Heeft je kind last van faalangst?

Misschien dat het sterke egeltje je kind handvaten kan aanreiken. Het egeltje leert je naar binnen keren en op zoek te gaan naar rust en je eigen kracht.


De nieuwsgierige eekhoorn daagt je uit om op ontdekking te durven gaan. Sommige kinderen zijn angstig of hebben schrik om fouten te maken. 

De eekhoorn laat je ontdekken dat je alles kan wat je wil zolang je in jezelf gelooft. Durf springen in het diepe want het ondiepe doet pijn!


De slak en de behulpzame rups gaat over twee belangrijke waarden namelijk "behulpzaam zijn" en "vriendschap".

Wat is er mooier dan iemand kunnen helpen en daar dankbaarheid voor terug krijgen? Wie weet wat een simpel gebaar kan betekenen voor iemand.  Er kan zelfs een mooie vriendschap uit groeien!


De schildpad neemt zijn tijd om te genieten, om leuke mensen te ontmoeten. Hij durft stil te staan bij dingen.

Anderzijds kunnen kinderen met trauma's en leerachterstand zich ook vinden in de schildpad. De schildpad geraakt ook overal. Iedereen heeft zijn eigen talenten en ontwikkelt zich op zijn eigen tempo.
Het pad is belangrijker dan het einddoel.