DE AUTEUR

Blijf geloven in jezelf en de magie van het leven!


Dit boek heb ik met veel liefde geschreven en getekend. Ik ben zelf hoogsensitief en ik wilde iets op de wereld zetten waar kinderen en volwassenen zich in terug kunnen vinden, waar ze gezien en gehoord worden, waar er plaats is voor verbindende momenten, waar ze handvatten krijgen zowel voor hun hoogsensitiviteit als voor bepaalde emotionele thema's.

Ik ben Inge Panis, auteur, illustrator en uitgever... 

Samen met mijn Liefje, die grafisch ontwerper is en de dierenvriendjes tot leven heeft gebracht met zijn lay-out, heb ik "Het beschermende draakje en zijn magische vriendjes" op de wereld kunnen zetten.

Dit boek heb ik met veel liefde geschreven en getekend.  Ik ben zelf hoogsensitief en ik wilde iets op de wereld zetten waar kinderen en volwassenen zich in terug kunnen vinden, waar ze gezien en gehoord worden, waar er plaats is voor verbindende momenten, waar ze handvatten krijgen zowel voor hun hoogsensitiviteit als voor bepaalde emotionele thema's. Deze zijn verwerkt in het boek zoals faalangst, perfectionisme, geloven in jezelf, durven enz… dit zijn thema's waar iedereen, jong en oud, tegen aan lopen in hun leven.
Wij, volwassenen, hebben een innerlijk kind dat dikwijls onder een berg stof bedolven ligt en er niet mag zijn. Dit boek beroert ook ons. 

Dit boek is er met vallen en opstaan gekomen. Ik ben zelf chronisch pijnpatiënt en heb cvs, dit na een heel lang parcours van heup- en bekkenoperaties. Elk moment dat ik een beetje energie had, heb ik met passie en aquarelverf de dierenvriendjes tot leven gebracht. Toen ik mijn schoonbroer en mama in 2021 op tien weken tijd heb moeten afgeven is het boek in een stroomversnelling gekomen. Het leven is vluchtig en ik wilde kost wat kost het draakje op de wereld zetten voordat ik er zelf niet meer zou zijn. Voor mezelf is mijn boek ook een transformatie-en verwerkingsproces geweest. 

Door het te schrijven en te tekenen kom je jezelf en je eigen innerlijk kind tegen. Ik heb enorm veel aan de liefdevolle gesprekken met ouders, mijn lezertjes, en professionals die met het boek al aan de slag zijn. 

De dagelijkse mooie berichten die we mogen ontvangen zijn hartverwarmend. Als ik dan zie wat het draakje teweeg brengt dan ben ik een super gelukkig mens. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik dit mag delen met jullie!

Blijf geloven in jezelf en de magie van het leven! 

Liefs Inge